Προγραμμα Σπουδών

Η φιλοσοφία του προγράμματος ”fast track studies” από το Εν-Χορδώ ” δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει τα κενά στην εκμάθησης του οκτάχορδου μπουζουκιού και των υπολοίπων οργάνων της οικογένειας όπως : το εξάχορδο μπουζούκι , μεσομπούζουκο , Τζουρά και τον μπαγλαμά.

Το Κέντρο Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων ”Εν – χορδώ ” δημιουργήθηκε το 1992 με την προτροπή και την υπόδειξη του δασκάλου παραδοσιακών οργάνων Σταύρου Γεωργόπουλου , δημιουργήσαμε ως συνέχεια την πρώτη εστία μουσικής διδασκαλίας μπουζουκιού και παραδοσιακών οργάνων για τη μουσική εκπαίδευση στον ελληνικό χώρο. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι πρώτες επιτυχίες της σχολής καθώς οι σπουδαστές μας μπόρεσαν και εισήχθησαν επιτυχώς σε ανώτατα ιδρύματα όπως , Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιόνιο Πανεπιστήμιο , Μουσικών Σπουδών Του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , ΤΕΙ παραδοσιακών οργάνων Ηπείρου , με απόλυτη επιτυχία στους διαγωνισμούς χάριν της ευελιξίας του προγράμματος ”fast track studies” τους προσέφερε την άρτια κατάρτιση σε μικρότερο χρονικό διάστημα . 
Την απόλυτη ευθύνη της συγγραφής του εξελιγμένου συστήματος ‘fast track studies” και την μοναδική πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης για το μπουζούκι η έχει ο καθηγητής ανωτέρων θεωρητικών και άριστος εκτελεστής επί σειρά ετών παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακής Λαϊκής μουσικής , Μο Θεόδωρος Γεωργόπουλος , σύστημα το οποίο αποτελεί πνευματικά κατοχυρωμένη μέθοδο και αναπόσπαστο κομμάτι της διδασκαλίας του , όπου χάριν αυτής έχουν αναδειχθεί αξιόλογοι μουσικοί με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο . Η επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών , είναι απόρροια αλά και συνέπειας της ιδρυτικής φιλοσοφίας της σχολής και των προγραμμάτων της.

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος ”fast track studies” είναι η διδασκαλία της μουσικής σε όλες τις μορφές της και τα επίπεδα . 
Πρωταρχική μέριμνά της είναι η σύνδεση της διδασκαλίας του χθες με την σημερινή μουσική πρακτική και πραγματικότητα . Για τον λόγο αυτόν καταρτίστηκε αυτό το ειδικό σύστημα σπουδών ”fast track studies” ώστε ο απόφοιτος να είναι ένας άρτια εκπαιδευμένος και καταρτισμένος μουσικός και εκτελεστής . Ταυτόχρονα το πρόγραμμα έχει μεριμνήσει, μέσω των προγραμμάτων (θεωρητικών , Δεξιοτεχνίας & μουσικής Τεχνολογίας) ο μαθητής να πάρει τη γενική εκείνη μόρφωση που απαιτείται για μια πλατύτερη αντίληψη των πραγμάτων ως αξιόπιστου ανθρώπου και καλλιτέχνη.

Η υιοθεσία του συστήματος “fast track studies” επίσης ήρθε να προσθέσει εναλλακτικές εκπαιδευτικές επιτυχίες με πρωτοποριακή αντίληψη , είναι το μοναδικό σύστημα για μπουζούκι με τετραετή φοίτηση (Junior A’ & B’ – κατωτέρα – μέση – ανωτέρα) , με συγκεκριμένη και αξιόπιστη ύλη στα παραδοσιακά όργανα , με ασκήσεις τριών επιπέδων 
(προκαταρτικές , προπαρασκευαστικές, δεξιοτεχνίας & τεχνική πένας). Θεωρητική ύλη άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρακτική εφαρμογή δομημένη για έγχορδα μουσικά όργανα στοχευόμενη για μπουζούκι ,οκτάχορδο , εξάχορδο ,τζουρά , μπαγλαμά . έτσι απολύτως στοχευόμενα διδάσκει κάθε σπουδαστή σε λιγότερο χρόνο που χρειαζόταν μέχρι σήμερα , για ομαλή διείσδυση στην εξειδίκευση και εκπαίδευση στο μπουζούκι , στη μουσική Τεχνολογία και κατ’ επέκταση στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Απόδειξη της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας που διέπει το σύστημα “fast track studies” μας είναι βασιζόμενο στα συστήματα και την οργάνωση που προσφέρει ώστε ο σπουδαστής να έχει τα εχέγγυα της αξιόπιστης εκπαίδευσης καθώς της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Πάγια θέση της σχολής είναι:

”…Η Λαϊκή Μουσική παράδοση αποτελεί αφετηρία και πηγή έμπνευσης. Τα παιδιά είναι οι φορείς της Λαϊκής παράδοσης και πρέπει να μάθουν να χειρίζονται τις αξίες της κουλτούρας τους…”

Πάνω σε αυτή την φιλοσοφία ,φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στη λαϊκή & παραδοσιακή μας μουσική υπεύθυνα.